Prinsheerlijk wonen in de Prinses Margrietflat

Gepubliceerd op 6 februari 2012 in prijsvragen.

foto_margriet_web.jpg

Woonstad Rotterdam had een prijsvraag uitgeschreven om jonge architecten een kans te geven mee te werken aan de transformatie van de Prinses Margrietflat. De opgave van de prijsvraag beperkte zich tot een deel van de transformatieopgave als geheel, deelnemers werd gevraagd zich alleen uit te spreken over de mogelijkheden om de balkonzijde van de Prinses Margrietflat te verbeteren.

gevel_margriet_web.jpg

Het ontwerp van Locus respecteerde het stedenbouwkundig erfgoed, door de gevel op te bouwen uit doorlopende horizontale lijnen met een specifieke invulling. De verdeling in een horizontale plint en een verticale bovenbouw geven het gebouw een menselijke maat. De duurzame materialen en de zorgvuldige compositie van de gevelelementen geven de Margrietflat een aantrekkelijke uitstraling. De openheid, het uitzicht ten de ruime woningplattegronden maken de Prinses Margietflat een zorgeloos thuis voor een breed scala aan senioren, prinsheerlijk wonen.

plattegrond_2_margriet_web.jpg

Helaas is de inzending van Locus niet bij de vier finalisten geëindigd.