TIJD VAN KANSEN

There are flowers everywhere, for those who bother to look [Henri Matisse]

Deze tijd rijmt met Locus. Er is behoefte aan identiteit, aan weldoordachte ontwikkeling, aan ideeën uitwisselen. Ons werkveld vraagt om een optimistische, open blik naar de toekomst. Juist nu zien we volop kansen om te werken aan onze directe leefomgeving. Kansen door leegstaand vastgoed te benutten, door kantoren naar woningen te transformeren of een gemeentehuis naar een zorgcentrum. Wij verbeelden, enthousiasmeren en verbinden en trekken zo een project breed gedragen van de grond.

AANDACHT VOOR DE BEWONER

Bedaar, ik heb een huis dat mij bevrijdt, onder dit dak ben ik een mens die adem krijgt [Koos Geerds]

De basis van ons werk is wonen. Omdat iedereen woont, het liefst op zijn of haar manier. Mensen kiezen het woonscenario dat bij ze past en waarin ze hun idee over wat ‘thuis’ is, gestalte kunnen geven. Het bedenken van nieuwe en andere woonscenario’s vormt bij elke opdracht een boeiende opgave. Met als doel het creëren van een thuis, voor iedereen en op een passende, geschikte locatie. Lees meer over onze onze visie op wonen in de folder WOON! (PDF)

BEHOEFTE AAN IDENTITEIT

Je voelt je razendsnel vertrouwd, met oude steden, fraai gebouwd, om torens heen [Willem Wilmink]

Mensen komen graag thuis in een buurt die bij ze past. De eigen identiteit van de plek draagt bij aan het gevoel van ‘thuiskomen’. Dé essentie is een omgeving van gebouwen met karakter waarbij de route van straat naar huis, van openbaar naar privé zorgvuldig vorm gegeven is. De drempelruimte als levendige ruimte vergroot de vanzelfsprekende ontmoeting tussen bewoners en daardoor de sociale verbondenheid.

FOCUS OP DUURZAAMHEID

Duurzame architectuur: streven naar een contrastrijke omgeving [Ed Melet]

Een duurzaam gebouw is een gebouw dat gekoesterd wordt en generaties lang mee gaat. Een gebouw dat bestaat uit duurzame, robuuste materialen zal de tijd beter doorstaan. Een efficiënte energiehuishouding wordt bereikt door gebruik te maken van het licht en de warmte van de zon. Het perspectief ligt in de integrale benadering van een ontwerpopgave: samenvloeien van technisch inzicht, maatschappelijke betrokkenheid en culturele intenties.

LOCUS ARCHITECTEN

Take your pleasure seriously [Charles Eames]

Locus Architecten werkt met veel plezier en enthousiasme aan haar opgaven. Locus Architecten bv is opgericht in 2005, als een van de bedrijven voortkomende uit ‘De Architectengroep’. De basis wordt gevormd door Ianthe Mantingh, architect en directrice. Daaromheen zit een compact en slagvaardig team, werkend aan ontwerp, projectleiding, uitwerking, interieurarchitectuur en grafisch ontwerp. Een goed samenwerkend team waarbinnen we snel kunnen schakelen en verschillende opgaven aan kunnen pakken.

Naast ons eigen team verzamelen we per project de benodigde externe deskundigheid. Op die manier kunnen we specifiek verbreden en maken per moment het meest passende team. Hiervoor putten we uit een breed netwerk van verschillende disciplines, van ontwikkeling/belegging tot landschap/stedenbouw, van bouwkunde/techniek tot sociologie/participatie. Een ontzettend leuke manier van werken, vanuit ieders kracht, integraal en kwalitatief.

Werken met Locus betekent samenwerken met een ondernemende, betrokken architect. Samen maken we het waar!